marți, 5 iunie 2012

Petrisor

Dealul Petrisor :)
Plimbare de sambata, vedere spre oras.
Nu degeaba i se spune valcea :)
Ramnicu Valcea, vazut de pe dealul Petrisor
Daca va sare in ochi o bila, pe la centrul imaginii, acela este Mall-ul :)


Fagarasul
Acolo in zare este Fagarasul, daca ar fi fost mai senin se vedea si mai clar. Este fara zoom :)



Ceva mai sus, perspectiva asupra orasului, cu echipa de plimbareti :)


ciuperci Nane (uriase)
Aceste ciuperci le-am dibuit complet intamplator, la coborate, in poiana, prin iarba inalta pana la genunghi (erau si ele cam cat iarba). Presupun ca au crescut asa de mari tocmai pentru ca erau in poiana, in soare, nu in padure, la umbra. Diametrul farfuriilor este peste 20cm :)
Una din ele a intrat la un orez cu ceapa verde, delicios :)
Pentru comparatie, a se vedea si o champinioana (mare), care era intamplator prin frigider :)


acasa

Acasa, in oaza noastra verde, ne astepta o masa frumos aranjata, in curte, la umbra. Ne-a picat tare bine :)

Pofta de ciuperci abia ni s-a deschis, asa ca am mers si ziua urmatoare pe un deal (altul), sa le cautam :)

3 comentarii:

  1. Superbe poze, superba plimbare :-)))
    Cred ca voua v-ar place aici daca e vorba de ciuperci, aici sunt "portabellas", care sunt cam la fel de mari ca alea ale voastre si sunt cele mai bune ciuperci pe care le-am mancat in viata mea, le punem pe BBQ si ne lingem pe degete :-)))
    Eu in Romania am crescut cu frica ciupercilor otravitoare care luau infatisarile ciupercilor "bune" si duceau oamenii la spital :-))) dar cred ca nu-i dracul asa de negru...
    Mi-ai adus aminte de Fagaras, febletea mea... :-(((

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar ne-a placut plimbarea Simona. Cel mai amuzant a fost ca, punctul maxim de atractie, pt copii, a fost reprezentat de ... o gramada de pietris din fata portii unei case (singura, pe o parcela de cateva sute de metri).
      Acolo au cerut sa stea peste jumatat de ora, au scurmat o gramada :) tot gaseau "pietre pretioase", pe care ni le prezentau foarte mandrii. S-au dat "pe topogan", si pe burta, si pe fund, erau ca niste purcelusi :)
      Ma si mir ca n-am plecat cu doua kile in plus de acolo. Doar nisip aveau in ghete, mult :) Dar le-a placut mult si plimbarea in sine.

      Una din palariile de ciuperci am tratat-o si noi cu un gratar, din pacate s-a uscat cam tare si nu am inteles mare lucru din ea, dar cea din orez ... foarte buna.

      Teama de ciuperci nu avem, din simplul motiv ca soacra e mare specialista in dansele. De obicei le colectam in pungi separate, pe categorii, si nu le prelucram pana nu avem avizul ei. Astea au fost gasite complet intamplator, nu aveam in plan sa ciupercarim :)
      Detaliez cateva specimene, de pe coclaurii nostri, in postul urmator :)

      Imi place mult orasul acesta, atat localizarea cat si atmosfera. A fost dragoste la prima vedere si sper sa nu-l parasim prea curand.

      Ștergere
  2. Am auzit si eu de mitul ciupercilor "mutante" care iau infatisarea celor bune si baga oamenii in spital... raspunsul meu a fost intotdeauna ca sunt intr-adevar specii care seamana (de exemplu si noi am cules niste Amanita Phalloides
    http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/3417739.jpg
    suspectandu-le ca sunt nane, noroc ca au fost interceptate la supracontrolul parintesc. Daca nu, probabil ca in loc sa ne indoim de priceperea noastra, am fi spus ca au fost niste "mutante".
    Mai e posibil (cica!) ca daca amesteci in aceeasi plasa unele specii de ciuperci foarte otravitoare cu altele bune si le separi de abia acasa, sa se "imprumute" otrava. Nu sunt sigur, dar practica de a culege ciupercile in plase separate in functie de specii mi se pare foarte sanatoasa, macar din punct de vedere al ordinii (si plase de plastic se gasesc destule in ziua de azi).
    Altfel, un fel de mancare delicios, hranitor si, cel mai important, care se poate lua din padure, nu din magazin.

    RăspundețiȘtergere