vineri, 21 iunie 2013

"Economia o ia la vale din cauza biciclistilor!"

De la sot citire, un subiect care ne-a amuzat teribil si pe care l-am dezbatut cu aplomb :)
sursa
S-a gasit cauza pentru care omenirea e in criza economica !
Nu pentru că bancherii sunt hoţi şi-i jupoaie pe cetăţeni prin credite şi guvernele prin taxe ci... din cauza bicicliştilor !
Biciclistul este un dezastru pentru economie. El nu-şi cumpără maşină, deci nu ia credit pentru bicicletă, nu cumpără benzină, nu cumpără cauciucuri de iarnă, nu apelează la auto service, nu plăteşte asigurare, nici rovinietă, nici taxa de poluare, nici amenzi, nu foloseşte parcarea cu plată, nu-şi dotează bicicleta cu tehnică audio de ultimă generaţie.
În plus nu suferă de obezitate. Deci este sănătos! Oamenii sănătoşi nu sunt necesari pentru economie. Ei nu cumpară medicamente să înflorească farmaciile, nu plătesc analize, nu merg la medicii privaţi să-i ghiftuiască, una peste alta, nu cresc PIB-ul!
Trebuie stârpiţi de mici!
 Sursa

sursa
Disclamer: Pt cei care citesc pe aici de putina vreme, amandoi (plus copiii) suntem mari fani biciclete, nu ca fitza ci ca mijloc de transport constant de vreo 10 (eu) - 15(el) ani.

Copiii au biciclete proprii doar de vreo 2-3 ani dar se pune, zic eu, din considerentul ca ei au trei ani si jumatate, respectiv cinci ani si jumatate :) Si se mai pune si cu bonus pt ca amandoi au ... sezut pe diverse scaunele atasate la bicicleta lui tati, de pe la 1 an sau chiar mai mici :)


Ce bine ca i-am gasit si lui Matei vesta reflectorizanta! Tot dinasta, tot la SH, tot noua, 2 lei de data asta, nu 5 :) Trebuie sa-l protejam ca este in categoria vizata! :)

Alte detalii, despre bicicletele noastre, la categoria "povesti cu roti"

3 comentarii:

  1. nu schimbati cauciurile dar vi se rup spitzele si lanturile.Si sunteti sanatosi dar va dor hemoroizii.Deci o minima contributie la societatea de consum aveti si voi.:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) la astea nu ma gandisem! :)
      Dupa ce am citit i-am spus ca e doar partial adevarat (ma gandeam la treaba cu cotizatul) si inainte sa specific, el ma intreaba "adica cum, cei care merg pe jos sunt si mai "rai"?" :)
      Eu am spus ca cei 20-30% care chiar merg pe bicicleta cat sa fie si sanatosi din asta, sunt mare parte fitzosi, adica au bicla, sau produse adiacente, de fitze :) Si oricum cotizeaza, mai ales la sanatate, ca inghit la gaze de esapament la fel ca toti ceilalti :)
      Restul ... obezi am vazut, si nu putini (in sensul medical, nu neaparat trebuie sa fie fff grasi), taxe poate nu platim, dar nervii nostri lega de diverse piste de biciclete si reguli ne/respectate in trafic de catre ceilalti participanti, si iar nervi daca esti fata si alegi sa mergi pe bicicleta in orice zona populata, credite n-as garanta ca NU se iau pt achizitia de biciclete :)
      La partea cu platile catre institutiile "de sanatate" nu prea cotizam din principiu, nu are nici o legatura cu faptul ca mergem pe biciclete :)

      Ștergere
  2. Buna Andreea si multumesc pentru vizita :) Lasa-mi te rog o adresa de mail, ca sa-ti pot trimite ciclul Ender. Mailul meu e cookingwithmysoul@gmail.com
    O zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere