joi, 13 iunie 2013

Away ... la munte, Fagaras

Tot Barcaciu, ca si anul trecut, in aceeasi periada, si cu aceleasi doua scopuri principate: a ne plimba si a culege mugur de brad, poate si bujor de munte.


Speram sa nu ne ploua ... f tare :)
Din motive obiective preferam sa mergem we asta, in ciuda situaiei ploioase. Vorba sotului "ce face un om destept atunci cand sunt inundatii? Se cocoata mai sus" :)

La excursia asta nu o vom mai avea pe Buni cu noi. Ea e cam meteo-sensibila si e cam daramata in perioada asta. Ne-a fost  de mare ajutor anul trecut, atat fizic cat si moral, a sustinut o buna-dispozitie pe care noi nu stiu daca am fi reusit sa o sustinem.
5 ore de urcat sunt destul de multe ore pt niste picioare mici, au aparut ocazional si milogiri (nejustificate) de luat in brate, culmea, nu neaparat din partea lui Matei, care avea doi ani si jumaate atunci, ci din partea domnisoare :) Cu calm si voie buna am dovedit urcusul deloc anevoios dar destul de lung.

Anul acesta va trebui sa ne descurcam pe cont propriu atat cu psihicul cat si cu fizicul. Pt ambele situatii, referitor la copii, am doar argumentul ca au mai crescut, si daca au putut sa o faca anul trecut, cu siguranta nu vom avea nici o piedica sa repetam.

Pt caratul bagajelor am adaptat o parte din bicicleta fara pedale albastra, deci Daniela, daca citesti pe aici, imi pare rau, bicicleta nu va mai pleca de la noi curand, pt ca i-am gasit o utilizare la care sigur nu s-au gandit producatorii :)

Revin cu poze dupa, cand o si sa fie, nici traseul nu e batut in cuie complet, vedem ce noroaie si ploi ne-or astepta.
We fain sa aveti!


4 comentarii:

  1. Weekend placut!
    Sa aveti doar soare si cer senin! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eh ... chiar insorit si senin n-a fost tocmai, dar a fost bine, mia bine decat cu insolatie :)
      Multumim!

      Ștergere
    2. Am inteles:)) Macar stim la ce sa o folosim si noi cand nu e pe post de bicicleta:)
      Ne-am decis pana la urma sa-i cumparam de la Decathlon, e 200 d elei.
      Mai ieftina nu am gasit, si nici pe la ce second-uri am intrebat, nu aduc de obicei.
      Multumesc!
      P.S. E tarziu sa culegem muguri de brad week-end-ul viitor?

      Ștergere
    3. N-am reusit sa descarc pozele nici we asta, a fost aglomeratie mare, cu plimbari, chiar daca au fost 3 zile libere :) Macar o povestire in imagini trebuie sa fac, merita, a fost tare frumos la Barcaciu.
      Pt muguri nu e tarziu, depinde la ce altitudine mergeti, la peste 2000m ar trebui sa fie numai bun :)
      Ca sa fie mugur si sa aibe toate proprietatile, trebuie sa fie mic-mic, jumatate de cm, 1cm maxim, restul, ce e mai mare, se cheama "vegetatie" (cam ce se vinde prin piete adica). E buna, dar nu la fel de buna ca mugurii cei mici. Poate gasiti conuri rosii ("pere de brad"), acelea sunt exceptional de gustoase si sanatoase ca sirop, si le gasiti pana pe la jum lui iulie, sunt bune chiar daca au 7-10cm lungime.

      Ștergere