vineri, 15 februarie 2013

Caut o fetiță, să-i dau o rochiță!

... și nu numai, dar să le luăm pe rând!

Posed o rochiță, foarte puțin purtată, care i-a rămas mică domnișoarei.
Avem și poveste :)
Se făcea că domnișoare se apropia de aniversarea de 4 ani, iar Buni (mama-soacra), mare meșteră într-ale croitoriei (de casă), i-a promis că-i va face o rochiță. A inceput sa scotocească dupa materiale, prin casa, căci avea, ca omul strangător, suficiente pe masura mogaldetei.
Iacătă, povestea rochiței incepe cu o "păturică" de KLM, dintr-o excursie in Malaesia, savârșită cu un an înainte.
Paturica este gen polar, dar subtire si ne-transpirăcios.




Se ia, se măsoară, se croiește, se consultă, se impopoțonează, și iese o rochiță de prințesă (decentă, nu foarte sclipicioasă, de toamnă-iarnă-primavară), foarte pe placul beneficiarei. Bașca faptul ca i-a placut la nebunie tot procesul, și zilele acelea, a stat mai mult pe la parter, pe la Buni.
A ieșit așa



 
Nu vă spun câte piruete a făcut la aniversarea aceea! I-a placut extraordinar de mult.

Din prostie, eu am păstrat "de bună" rochița aceea.
La grădiniță nu mi-a venit sa i-o dau, din mai multe motive, iar pe timpuri mai călduroase nu merge, deci e fost purtata de 5-6 ori în total.

Materialul este excelent, nu a necesitat nici măcar surfilat sau bibilit (un motiv în plus pt care a fost ales). Nu este scămoșată, găurită, agățată, nimic, este ca noua. Nu necesită călcat :D

Mie mi-a placut foarte mult cum a ieșit, motiv pt care, aș dori, cu prilejul venirii primăverii/Mărțișorului, sa o dăruiesc unei domnișoare care să o poarte. Este perfectă de a fi purtată încă două-trei luni de acum înainte sau sezonul urmator.
Cred că merge și cu un tutu sau o crinolină, pe dedesupt, dacă se dorește un plus de volum, sau ii pot fi adăugate o mulțime de accesorii, noi am preferat-o simplă.

Dimensiuni rochiță: lungime (de la umar pana jos) 72 cm, in talie are 54cm, lungimea manecii 30cm, fermoar pe spate, din talie pana la gat, la gat are 27-28 cm.

Aș vrea sa vă gândiți la o domnișoară apropiată (fiică, nepoată, verișoară, prietenă), de 3-4 ani, și să-mi scrieți câteva cuvinte despre ea, la acest post.
Dacă doriti sa trimiteti și foto (mail UnGraunteDeNisip@gmail.com), m-aș bucura, dar nu este obligatoriu.

Zic să ne reunim peste o săptămână, pe 22, seara, la o ora decentă, să zicem 20, în we stabilim date de contact și ce mai trebuie. Si ... cred ca totuși o să arunc pisica pe o extragere cu random.org(sau ceva de genul), presupânand că voi învăța să-l și folosesc, până atunci :) Altfel nu cred că aș ști pe ce criterii să aleg eu, personal, o câștigătoare.
Mă angajez să trimit pachețelul, prin poștă, fără nici un fel de taxe, în săptămâna următoare, astfel încât să ajunga pâna de 1 Martie.

Neaparat o să vreau poză cu domnișoara "câștigătoare", imbracată în rochiță, (publicabilă sau nu), mai ales pentru a-i arăta Luanei, ca actiunile au o finalitate, și chiar daca a renunțat la ceva drag, a facut fericit pe altcineva. Da, chiar folosim fiecare ocazie ca să-i invațăm lucruri, si mai ales bune :)

Și lucrurile care vin extra ...
Cumnata Marmotescu a spus ca vrea sa ofere, și ea, unul din "mărțișoarele" ei preferate, pt copil sau nu neapărat  :) O broșă pe nume "Pastel Blossom"
Și cum vor arăta, ele marțișoarele, gata ambalate
Mda, cum spuneam, de la o chestie de genul asta i se trage porecla :D

Și, cum am primit recent, un pachetel cu diverse chestii comandate, de la prietena Ligia, de la SapunBun, iar ea mi-a pus extra, un sapun grozav, cu lapte de capra si lavanda (extrem de hranitor), dar din care mai aveam, m-am gandit sa fericesc, și eu, la rândul meu, pe altcineva. Asa că, iacătă-l si pe dumealui, un răsfaț pt copii sau pt intreaga familie :)

sau îl puteti vizualiza, la Ligia pe site, aici, printre alte minunatii de săpunuri, ori aici, descris mai amplu, ca si compoziție, doar dumnealui. Miroase incredibil!

Ia să vedem, se bagă cineva? :)

Băi ce greu e cu diacritice!!!

LE: castigatoare este Rodica, over and out!

13 comentarii:

  1. eu scriu ca sa ma aflu in treaba, ca nu cunosc domnisoare adecvate :D
    voiam insa sa spun (si nu puteam sa ma abtin) ca e dementiala rochita, aveti o bunica geniala daca poate sa faca asa ceva :)
    mamaocupata

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim, chiar e geniala! :)
      Poti sa te afli in treaba cat doresti, imi face placere! :)

      Ștergere
  2. Super haios si inspirat titlul postului. Si super norocoasa nepotica...cu asa bunica...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Pai o sa i-o dau pe mana mai des (si fratiorul bonus), de acum inainte, ca intru la oaste :((

      Ștergere
  3. Nu am nepotele atat de mici, dar iti distribui articolul pe un grup de pe facebook, un grup al mamicilor cu blog, poate vor fi printre ele doritoare. Frumos gestul tau, Andreea! Esti mereu atat de buna, de darnica...

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am o minune de nepotica, o zana finuta, frumoasa si sensibila. A implinit luni 4 anisori si nu stiu cum m-am uitat eu pe calendar ca am vazut ca mai este o saptamana pana la ziua ei, nici macar nu am sunat sa-i spun La multi ani :(. rochita e superba, un croi, o culoare si un material excelente, tare mult mi-o doresc pentru zanica mea :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si daca vine cu un minunat martisor made by marmota si un sapun bun, wow, e de vis :))

      Ștergere
  5. Eu votez sa ajunga rochita la nepotica frumosa a Rodicai! Se poate?

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu votez pt nepotica Rodicai! Sunt speciale si rochita si martisoarele Marmotei!

    RăspundețiȘtergere
  7. Pai dat fiind succesul "rasunator" al acestui post ... cred ca voi fi iertata daca merg pe principiul "primul venit, primul servit"!
    Asadar, votez si eu cu Rodica, sper ca nepotica sa o ierte ca a uitat, si mai ales sa i se potriveasca rochita! :)
    Astept datele de contact!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ma bucur ca frumoasa rochita si-a gasit o noua micuta stapana. Sa o poarte cu placere, Rodica!

    RăspundețiȘtergere
  9. multumesc mult mult de tot, cate un pupic mare si pentru sustinatoare :). o sa trimit poze cu rochita si cu nepotica cat de repede! trimit datele pe mail

    RăspundețiȘtergere