Treaba asta a fost cina de aseara:
Defapt culoarea este sublima, chiar ciocolatiu adevarat, telefonul cu care s-a pozat este de vina :) Serios :)
Ce este acolo in castronele?
Pai ceva foarte gustos: "crema de ciocolata".
Nu va scandalizati ca mancam asa ceva seara! Stati sa va explicitez!
Reteta: :)
- Doua bucati avocado bine coapte, curatate de coaja si de sambure, taiate bucatele
- 4-5-6 capsuni bine coapte si aromate (aroma lor, plus gustul acrisor sunt la fix). Merge cu cateva picaturi de lamaie/portocala, pt acrisor, in loc de capsuni. Sau orice alte fructe blenduibile, eu mai pun piersici sau zmeura din compot. Sau complet fara :)
- O banana bine coapta, pt dulce, aroma dar mai ales consistenta
- O lingurita miere, daca mai este nevoie de extra-dulce, sau cateva curmale inmuiate (eu cam uit sa le pun la inmuiat asa ca merg pe miere, de regula, mai ales ca este productie proprie).
- Pudra de roscove, pt proprietati, aroma, gust si mai ales pt culoare, ca altfel iese dubios si nu se apropie piticii de maglavais :)
- Merge si cu nuci/migdale rase marunt detot sau orice altceva va trece prin gand
Aromele sunt esentiale, daca nu ati mai incercat treaba asta pana acum, altfel avocado gol nu-i prea grozav. Dar treaba asta are o consistenta si un gust de nedescris :)
Noi o mancam pe loc, sa profitam de cat mai multe din ea, nu sa o lasam sa se oxideze, daca cred ca rece e si mai gustoasa, sau chiar pe post de inghetata.
Noua nu prea ne ajunge pe o masea portia asta, la noi patru ma refer. Ies cam patru castronele ca cele din imagine, nu-s mai mult de ... trei linguri cu varf in fiecare.
Este o gustare foarte apreciata, si eu ma bucur de faptul ca pot aduce un nou argument, in fata copiiilor, ca si acasa se pot gati lucruri delicioase, dulciurile nu trebuie musai cumparate.
Sunt fructe, sunt sanatoase, sau oricum mai putin daunatoare decat "ciocolata", si refuz sa stau sa despic firul in patru cum ca bananele defapt sunt iradiate, avocado si curmalele sunt aduse de departe, in nu se stie ce conditii, capsunile sunt inca din cele crescute in sere, iar albinele care au facut miere nu au fost bine spalate pe picioare :)
Deci pofta buna! :)
Suna beton, am sa incerc si eu! (Cu o conditie, cum naiba se cheama pudra de roscove in engleza?!!! hahaha)
RăspundețiȘtergereHaaaaa, am gasit! Carob!!! :-) Din pacate aici nu creste, asa ca trebuie sa studiez problema :-)
RăspundețiȘtergereDa mai, carob, scuze ca n-am fost pe faza sa te elucidez! :)
ȘtergereSIgur trebuie sa fie si pe la tine prin magazine, nici nu stiu daca asta pe care il cumpar eu este produs prin Ro, nu m-ar mira sa fie de import :)
Merge si cu cacao evident, dar eu evit cat pot, pt copii.
Carobul are avantajul ca are calciu mult, pe langa faptul ca nu este excitant nervos&stuff.
Poti incerca sa colorezi cu alte chestii, nu neaparat cu maro :) Sau poate alor tai chiar le place verde :) Consistenta sincer mi se pare mai mult de insistat pe ea, sa fie fff cremos, fara cocoloase :)
Ai mei nu mananca dulciuri si nu cer. Singurele exceptii sunt inghetata de ciocolata si budinca de ciocolata (pe care nu le cer, dar le mananca atunci cand le oferim de la noi). De aia am facut click cand am vazut ce bine arata minunile de la tine :-))) Sigur trebuie sa fie carob si aici, trebuie doar sa vad unde sa caut :-)))
ȘtergereTe pup!