luni, 5 noiembrie 2012

Patru culori cunosc pe lume!

De la stanga la dreapta:
Carbonizata
Ciocolatia
Comestibila (pacat ca-i fara sare!)
Netratata (termic)

Bine ca am pus doar o mana de arahide la cuptor, altfel ... cine-stie cate nuante puteau sa iasa! :)

Prima tura a fost gresita din start. Foc mare, dupa 5 min fumega! Dupa 3 min de la scoaterea din cuptor ... inca trosneau :)
Au rezultat primele doua variante, doar cateva au fost ... aproape comestibile.

Tura a doua a fost atent supravegheata, a iesit la fix! Pentru comparatie, s-a alatura si una care nu a trecut deloc prin cuptor, inca.

Oricat as fi eu de pro-vegana, arahidele crude sunt mare bleach!
Daca prind curaj, poate fac si unt de arahide, ca-mi place mult! :)
Un borcanel de peanut butter, de 350gr, este 10-12 lei. Dinala ne ... bio-fancy-shmansy :)
Un kil de arahide crude, de la Dried Fruits (valceni! :D) este 15 lei, iar reteta este foarte simpla.

Experimentele arahidesti, au fost facute in prezenta unei tavi cu castane, care nu s-au suparat ca au tot fost frecate, intr-u alaturarea diverselor alte boabe.
Castanele au iesit bine. Stiam, ca am mai facut :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu