miercuri, 20 martie 2013

Miercurea fara cuvinte - Siguranta in trafic







11 comentarii:

  1. Să nu fie aşa de sigur că nu ştie ce nebun la volan poate da peste el.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acuma ... cat se poate, si siguranta asta e destul de relativa :)

      Ștergere
  2. Orice masura de siguranta in plus este buna...

    RăspundețiȘtergere
  3. Well, merg aproximativ zilnic pe bicicleta de vreo 20 de ani si pot spune ca mai des am dat eu peste alte masini decat masinile peste mine. E drept ca incerc sa merg mai mult pe trotuar in ultima vreme... orice masura de siguranta in plus este buna daca si numai daca nu te bazezi pe ea :-).

    In lumea moderna frica de moarte/accidente este aproape obsesiva, cu atat mai mult cu cat incercam sa o tinem departe de constientul nostru. Sunt adeptul prudentei (v-am zis ca merg pe trotuar, desi acum este ilegal?), dar come on, sansele sunt mult mai mari sa bage un cui in priza cand nu te uiti (sau cand te uiti, se prajeste inainte sa apuci sa misti, iar daca pui mana sa-l jumulesti sunt sanse sa te prajesti si tu), sa se imbranceasca pe o scara si/sau in fata unei masini samd samd.

    Recomand abordarea Zen de a medita si a constientiza aceste posibilitati, sa le acceptam ca facand parte din realitatea in care traim (da, am adaugat multe capcane pentru copii si nu numai in lumea noastra moderna, inainte insa jumatate din copii se curatau de boli in primul an, deci prefer asa) si sa nu lasam frica sa ne paralizeze. Orice este periculos daca esti neatent, la fel cum si alpinismul, parasutismul etc. pot fi rezonabil de sigure.

    RăspundețiȘtergere
  4. Excelent,așa trebuie învățat să se comporte !!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa-i pui si un lampas de miner in frunte, pentru mai multa siguranta!:))

    RăspundețiȘtergere
  6. Am o vesta portocala, amintire dintr-o campanie electorala. Crezi ca ar fi potrivita pentru plimbarile pe care le fac cu bicicleta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Portocala ajuta la vizibilitate. Ideal ar fi sa aibe si niste dungi reflectorizante, daca vrei sa o fol si noaptea.
      Nu stiu daca se vede/pricepe la ale noastre, dungile alea gri sunt reflectorizante, arata tare misto, mai ales vesta de copil, luceste ca becul, cand e lumina direct pe ea. Nefiind singura ca-mi ies pozele noaptea, am preferat sa le fac dimineata, cu soarele pe ei, dar tot nu a iesit mare lucru.
      Oricum, si vesta, dar si beculetele ar fi necesare, daca te plimbi si pe inserat.

      Ștergere