luni, 29 octombrie 2012

Echipament de ploaie

cisme cauciuc
biciclete
pelerine (rucsaci pe sub pelerine)
X3


Pentru ca eram 3 (copiii si cu mine) in drum spre gradinita, dimineata.
Priviri piezise, mai ales de la cucoane cu toculete, umbrelute, si mers de gheisa-repede-repede.
La gradinita, in timp ce le scuturam pelerinele, inainte sa intru in interior, o mamica a binevoit sa exclme "oooof ... si pe ploaie tot cu bicicletele ii aduceti?!!". am raspuns "desigur, dar avem pelerine!"

Nu inteleg care-i faza si de ce ii freaca pe oameni, treburi de genul asta, mai ales de ce nu se pot abtine de la comentarii!
Acum ... trebuie sa fiu cinstita si sa spun si ca am primit si multe zambete si priviri admirative, in special asupra piticilor, care chiar arata intr-un mare fel :)
Ba chiar am fost intrebata, in repetate randuri, de unde am luat pelerinele, atat ale copiiilor, cat si a mea, care  este din folie ordinara, foarte subtire. cam de unica folosinta daca nu ai grija.

M-am bucurat foarte tare, zilele trecute, cand mi-am gasit si eu cisme de cauciuc (cu floricele, nu chiar din acelea de agricultor :) ). Atat Matei cat si Lu, erau dotati din primavara, deci suntem asigurati toti. Nu stricam incaltamintea "buna", mai ales ca unora le place sa clipoceasca prin toate baltile posibile.
In felul acesta nu mai stau cu gura pe ei tot timpul, nici nu am grija ca se uda la sosete.

Pelerinele sunt geniale!
La Matei am "costum" :) Deocamdata ii dau doar "geaca", ii trece de fund, si este suficient, daca nu ploua foarte tare, nu a prea folosit si pantalonul.
Dra are o pelerina-poncho. O masura ceva mai mare, ii ajunge pana la genunchi, o protejeaza extrem de bine.
A mea e pana la glezne aproape. Semitransparenta si foarte subtire. Am cautat una mai de calitate. sa ma tina pe termen lung, dar ori erau scumpe, ori grele, si ... sincer nu se justifica, nu cred ca le folosim de mai mult de 10 ori intr-un an, hai 20. Deci un 6 lei, de doua-trei ori pe an, sa o reinoiesc pe a mea, nu-i prea mult.
Ale copiiilor sunt de la second, ambele nepurtate, pana in 10 lei au fost fiecare, daca imi amintesc bine, si ii mai tin cativa ani.

Sotul ... :) cisme nu are, sau are ... "de gradinar" daca chiar vrea, dar nu prea foloseste. Oricum nu s-ar preta sa mearga in ele la serviciu :) A ... si nici n-am prea vazut "cisme de oras", altfel decat cu floricele, ori nr 42, nu stiu care ar fi varianta masculina a ideii :)

Pelerina are! Si-a luat-o toamna trecuta, de pe un site cu second-uri militare, cand a luat si gamela pe care o fol in excursii, si hamacul, si un milion de alte maruntisuri :)
Este kaki, maaare, are mai multe utilizari (poate fi folosita si pe post de acoperis-are gauri prin care se pot lega sfori, sau "foaie" de pus sub cort), arata intr-un mare fel.
Eu ma simt grozav cand o pun pe mine, desi cam matur pe jos daca nu o leg bine la mijloc, insa am reticente in a iesi pe strada echipata asa. Sper sa mi le rezolv, lucrez la asta!

Toate pelerinele au gluga, evident! :)

Nu inteleg de ce oamenii (de la noi) sunt circumspecti!
O pelerina de ploaie este mult mai eficient decat o umbrela. Acopera mai mult, nu-i asa probl daca bate si ceva vant (cum e la umbrele, de ti se intrc spitele), nu injuri atat de tare cand te stropeste cate o masina.
La copii nici nu as concepe altceva, umbrela e doar de fitze, nu face nimic, si nici nu sunt in stare sa le tina calumea, mai mult de 5 min.
Plus ca ai mainile libere! Mie mi se pare extrem de important aspectul asta.

Si de ce e aiurea sa fi cu bicicleta pe ploaie? Te misti mai repede decat pe picioare. La copii, cu atat mai mult pe ploaie le iau bicicletele, sa ajungem mai repede unde avem treaba. Asta daca ne grabim, daca doar ne plimbam, atunci e doar de distractie, e la laltitudinea lor daca le iau sau nu. Desi nu le refuza niciodata :)


Iar eu ... exceptand situatii de -15 si viscol, sau zloata si strazi necuratate (ceea ce se intampla frevent in primavara), bicicleta e de baza! De Hazbent nu mai spun! :D
Masina e de plimbari sau cumpraturi de dimensiuni mai mari, sau de urgente medicale.
De ce as prefera sa dau jumatate din venitul meu lunar, pe masina (nu calculam doar benzina pe care o bagam, da?) doar pt ca li se pare unora ciudat ca "o doamna" (sau nu numai) sa mearga pe bicicleta ?
Este atat de utila si mi se potriveste atat de bine incat nici nu-mi trece prin gand sa schimb ceva.

Asa ... gata, m-am racorit! :)
Ma duc sa scriu si chestii mai vesele :)

Nu tin morala nimanui, doar am redat din observatiile mele, si inca sunt o persoana care tine mortis ca observatiile ei sa fie cu tente destul de rozalii. Multe, mai gri, le las sa treaca pe langa mine.
Poate ne povesteste cineva cum a fost la mitingul biciclist de ieri, din capitala! Am auzit ca au fost ceva participati :)

Traiti, oameni buni, si mai ales lasati-i si pe altii sa traiasca!
Poate invatati ceva bun, daca va deschideti mintea, si nu mai judecati atat. (Iaca si morala, ca nu-am putut atine :) )

3 comentarii:

  1. Procedezi foarte bine! Aici în Olanda toti copii merg pe bicicleta. Pe ploaie,vant nu are importanta! Asa îi calesti de mici. Felicitari! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eeeeeeee ... pai cu Olanda va laudati, mai doamna!?! :)
      Acolo stiu ca sunt oamenii destupati, si mai ales adaptati :)
      Multumim! Si ii calim! Daca noi nu, atunci cine? :D
      Ne "auzim" la WW! :)

      Ștergere
  2. Well, se pare ca doar olandezii au descoperit bicicleta... oare de-aici povestea cu olandezul zburator?

    RăspundețiȘtergere