duminică, 7 aprilie 2013

Casuta noaaaastra ... subterana :)

A inceput ca o gluma acum vreo doi ani, nu l-am incurajat deloc. A spus ca vrea casuta subterana. Am dat din cap ceva incert :) Apoi au luat avans planurile de fantana, care fantana s-a si savarsit. Acum bem apa din fantana sapata de noi.
25 de metri adancime, din care mai mult de 20 sunt sapati de manutele de butonel ale sotului.
Diametrul interior al tuburilor: 1m, deci 1,20 sapat real.
Peste 40 de tuburi de beton, care-i stateau deaupra capului, de 500kg fiecare, care au fost introduse succesiv, in ritmul sapatului.

Eu glumesc spunand ca cel mai mare beneficiu a fost forma fizica pe care a capatat-o sotul, in cele 3 sferturi de an in care a sapat (in unele dupa-amieze si in unele week-end-uri). Defapt cel mai mare beneficiu a fost psihicul pozitiv pe care l-a avut :) Chiar daca ne asteptam sa dam de apa dupa primii 3m, iar apa a fost la 25, din care, pe ultimii doi, am cedat nervos si am chemat o echipa de "meseriasi". "Fantanarii" ne-au scalpat de o groaza de bani, si ne-au adus o multime de nervi. Bine ca apa a fost doar doi metri mai jos, adica vreo 5-6 zile de munca, altfel cred ca renuntam la fantana si la tot. Ne-a fost frica sa-l lasam pe el, sa mai coboare la asa adancime.

Sunt mai bine de 3 luni de cand bem apa din fantana noastra. Tanti de la analize a spus ca nu a mai vazut apa asa buna de cand e ea. E plina de ioni de calciu si magneziu si lipsita de orice chestii daunatoare. Excelenta investitie in viitorul nostru!

Acum revine pe firmament planul cu casuta-dom. Nu stiu exact la ce-i trebuie, nici el nu e f sigur :) Acum ca am facut fantana, care ne e foarte folositoare, parca mi-e frica sa ma mai bag la asa ceva, desi nu se apropie nici vag ca efort si mai ales ca dificultate. Chiar si el spune, uitandu-se la fantana, ca nu s-ar mai apuca inca o data :) Daca mergi pe principiul asta ... sunt multe despre care te intrebi cum de s-au facut, ca n-au fost tocmai usoare.
Inca dau incert din cap, a face planuri nu ne costa nimic :)

Planuri de duminica dimineata:



4 comentarii:

  1. Ai putea aduna fonduri pentru casa-dom vânzând apă. :D
    Acolo lângă miere, mai trimite și câte un bidon de apă. :P
    Glumesc! A câta oară e când zic că vă admir mult?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce idei bune ai tu! :D
      Multumim! Si recicproca este valabila.

      Ștergere
  2. Mama ce misto!!! Chapeau pentru fantana si perseverenta!!! Si nici un vis nu e prea mare, dupa cum am avut ocazia sa constat, asa ca bafta in continuare!!! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim! :)
      Conteaza totusi ca visele sa te lase sa si respiri :) Si pe mine ma surprinde cum de am avut atata perseverenta :) Dar sotul este omul pasilor mici :)
      Inca imi amintesc, anul trecut, pe vremea asta, cand am infipt prima data harletul in pamant :) Primii 3m cred ca i-am facut intr-o saptamana, restul ce a fost mai domol.
      Ha! Trebuie sa infloreasca salcamul! Stiu cum ne invaluia mirosul de flori de salcam, in primele saptamani de sapat :)

      Ștergere