luni, 31 decembrie 2012

Somnul dulce, in varianta animala

Nu conteaza locatia, iacata

Nu numai Matei doarme in locatii si pozitii ciudate, Tigruta s-a adaptat perfect la viata noastra, se poarta de parca ar fi de-a noastra dintotdeauna.
Este foarte jucausa, inca nu vine la mangaiat dar nici nu mai fuge disperata, cand vede copiii apropiindu-se de ea. Suporta stoica, toate dragalelile lor, nu mereu gingase :)


Ieri i-am dat liber, mai mult de jumatate de zi, am fost plecati in oras, in gasca completa, sa gasim un joculet interesant pe care sa-si cheltuie banii, stransi din colinzi/sorcove, domnisoara noastra. Pana la urma am descoperit ca s-a construit cinema 3D si la noi in sat, si am savurat un Cars, adica mai ales domnisorul mic, noi ne-am cam chinuit, ca a fost de toata jena, 3D-ul nu altceva, restul ne-a placut.

N-am gasit nici un joculet potrivit, desi am colindat vreo 5-6 librarii. Numai puzzle-uri, jocuri de tesut/impletit/colorat/modelat. Nu e ce cautam!
De faza cu puzzle-urile au trecut, Luana e plictisita de ele iar Matei le imprastie prin toata casa. Oricum, un puzzle (max 35 piese, sa fie potrivite pt varsta lor) e limitativ, hai sa zic ca il faci, cu placere, de doua-trei ori, dar pe urma il uiti intr-un colt, si oricum, nu dezvolta la ei ce am vrea noi. Desigur ca exista variantele pe calculator, unde ai variante nelimitate. Le plac, dar vrem sa variem activitatile.

Ei ... "problema" a plecat de la faptul ca au venit Marmotestii cu un Carcassone, pt adulti, evident, dar si copiiilor le-a placut maxim, si atunci am realizat si eu ca ceea ce caut se cheama board game :D
Carcassonele ne cam depaseste bugetul, iar in urbe e trista rau oferta. Net-ul m-ar omora de nervi, o potentiala comanda ar veni, cel mai devreme, spre sfarsitul sapt viitoare, iar din we cu 13 o sa mergem oricum in Buc, pt cateva zile, asa ca sper sa supravietuim pana atunci, si sa gasem pe acolo joculete inteligente. Nu e vorba ca nu ar fi joculete inteligente, de acest gen, dar majoritatea sunt de la 8-10 ani in sus, si chiar daca sunt destepti ... nu se incadreaza, poate de la anul :D
Pt cautat pe net, un site f bun in domeniu, mi s-a parut cutia.ro, deja am vreo 10 chestii care imi fac cu ochiul, de acolo :)

Asa ... sa revenim la momentul prezent!
La noi in casa se pregateste potol, se matura si se duce gunoiul :) Eu mai am de ornat diverse salate, de vestimentat copiii si altele marunte. Pe la 20-21 o sa halim cateceva (probabil doar 20% din ce s-a pregatit, ca de obicei :) ) si pe la 23 ne echipam sa iesim in oras. Niste prieteni, care locuiesc in centru, ne asteapta pe la ei, sa iesim pe bloc, pt o mai buna perspectiva asupra artificiilor.
Inca imi amintesc anul in care am petrecut aici primul Rev, nu mai vazusem artificii de o asa ampolare, nici de durata asa mare. Era prin 2003 cred, inca o ducea bine poporul, iar Gutau se spargea in figuri, si lumea aprecia asta :)
Vremurile au devenit mai austere si asta se vede in toate aspectele vietii, dar lumea, oricat de saraca a fost, dintotdeuna a vrut macar paine si circ, asa ca ma astept sa dureze minim jum de ora artificiile, chiar si anul asta. Macar ca or sa cotizeze toti stranierii veniti pe la casele babcilor, de Sarbatori. Posibil chiar sa surclaseze artificiile pregatite de edili, dar trecem peste asta :)

Deci ... urari, nu prea ma pricep ... sa va fie bine! Restul e subiectiv :) Ada a zis ceva f frumos insa, dar ea e mare maestra in cuvinte, deci o iertam :D
Retrospective ... nu-mi bat capul, mi-a fost bine anul asta, pedinauntru, pt ca am vrut mortis, si intentionez sa o tin asa muli ani, ceea ce va doresc si voua!
Si imi cer scuze prietenilor carora nu am mai ajuns sa le raspund la mailuri, felicitari sau comentarii!

Ma duc la copii, ca devine periculos ce se aude :) Luana este Mama cea Rea si Matei este ... Cenusareasa :) Si n-ar fi asta, ca se joaca, foarte frumos, de mai bine de jum de ora, dar Matei incepe sa fie cam prea asuprit, si da semne zgomotoase, de razvratire :)
Si trebuie sa-i calc si o camasutza, ca de, mi-am facut-o cu mana mea, l-am intrebat cu ce vrea sa se imbrace "frumos", era previzibil :)

Si dupa, o sa dormim, evident. Ca sa fie asa rotund, cu inceputul postului :)
Nu suntem genul de umblat prin cluburi sau de facut chestii extremiste, pt ca e noaptea dintre ani, n-am fost niciodata, preferam sa fim domoli, si de cursa lunga :D

4 comentarii:

  1. Nici eu nu ma pricep la urari. Am preferat sa le spun tuturor ceea ce iti spun si tie: iti doresc ca acest nou an sa iti aduca tot ce iti doresti! Sa fiti sanatosi!
    Au fost si la noi artificii si bubuitori pana tarziu in noapte... :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim ... cu ceva intarziere! :)
      A fost destrabalare mare in seara aceea :) Pe la 23 ne-am cocotat pe biciclete, asa cum ne era planul, si am purces spre acoperisul blocului din centru. Artificiile au fost foarte faine, mai greu la intoarcere, cand unii erau extrem de obositi, dar a meritat. Cu masina ne-am fi complicat prea tare, erau multe zone inchise, pt scene de spectacole si chioscuri.
      Voi cum mai bicicliti? :)

      Ștergere