duminică, 23 decembrie 2012

O brad (bradulet, beculet) frumos!

La inceput au fost niste braduleti ...
Unul mic, de plastic (ca-i mai safe), in cameara copiiilor, deja impodobit si ... imbeculetit. L-am scoborat din pod, extras din saculet, si amplasat pe masa cu purcelusul Winnie.


L-am acompaniat si cu extra-beculete
Si imaginea de ansamblu
Un altul, tot mic, in bucatarie, in vaza, ca-s crengi adevarate si-i bine sa fie hidratate, doar trebuie sa miroasa si pe la mine a brad
In sufragerie, iar niste beculete, cam anemice. Inca nu scosesem instalatiile "adevarate", cele doua seturi (alb si rosu) au fost primite de copii, "de la Mos", la serbarea lui Matei (cand le-am dus de acasa pachetele cu ce am vrut noi)
Iar astazi, am infipt maretul brad, de 2m, in sufrageria cea mare, a socrilor, loc de adunare a intregii familii.

Deci suntem oranduiti!
Am scoborat cutiile cu impodobeli, din pod, si ladoiul bunicii, cu minuni ce depasesc, pe alocuri, chiar si jumatate de secol. Asteptam Marmotestii, sa vina de la capitala, si copiii, sa se trezeasca de la nani de pranz, si purcedem la impodobit.

Abia astept sa vad bucuria de pe fetele lor, cand vor descoperii, rand pe rand, comorile din cutii! Nu cred ca le mai tin minte de anul trecut, si nu prea i-am lasat sa participe la procesul de impodobire, pana acum, ne era prea teama ca s-ar injumatati rapid, toate decorurile minunate :)

2 comentarii:

  1. Trei brazi intr-o singura casa? Supertare! Noi avem unul singur, de plastic (alegerea mea de ecologist impatimit). Tot asa am aranjat si eu, instalatii la geamuri, pe unde s-a putut. ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Parca detaliasem pe undeva cu brazii numerosi ...
      Cel mare, adevarat, este in sufrageria comuna a casei, locul de intalnit si lenevit, in perioada de Sarbatori. Socri sunt mai traditionalisti si cat timp traiesc ei, cred ca vom avea tot timpul un brad adevarat in casa. Brad a carui taiere este posibil sa "coste" mai putin planeta, decat un echivalent din plastic, de la producere pana in momentul in care este aruncat si reuseste sa se dezintegreze.
      Cel de plastic are cam 30cm, l-am luat anul trecut, de la second-ul nemtesc de unde ne-am tot luat biciclete. Era gata impodobil si arata cu totul altfel fata de plasticoseniile scumpe si urate de pe la noi. Cred ca a fost 20 de lei.
      Crengile din vaza din bucatarie au fost 3 lei, si nu erau atat de proaspete cum mi s-a parut, deci nu miroase a brad, la mine in bucatarie, ramane doar efectul vizual placut :)
      Cam atat cu brazii. Cu ecologia ... subscriu, insa prefer sa ma manifest nefolosind automobilul din dotare decat atunci cand este imperios necesar, in rest biciclete, reducand consumatorii de curent electric din casa, sapand fantana in curte :D , incalzind apa cu panouri, vara, recicland (asta inseamna sa cumpar de la seconduri sau sa dau mai departe lucruri care nu-mi mai folosesc, nu reciclarea gunoiului, care e o mare gluma la noi in tara) si altele de genul asta. Si oricum, toate astea defapt nu conteaza nici cat negrul sub unghie, daca condinuam sa cumparam produse care duc la defrisari sau sa mancam carne de animale care produc gaze, sau folosind si aruncand chestii greu degradabile, care maresc constant muntii de gunoaie. Am facut si eu calculele si nu da bine.
      Deci daca as fi nepoliticoasa as zice "mai lasa-ma cu ecologia", dar nu sunt, insa sunt trista pt ca pare o batalie fara sanse de reusita, asa ca prefer sa nu aduc vorba, incerc sa educ, voalat, dar nu sa ma bat in piept, pentru ca sunt atatia nesimtiti care abia asteapta sa-ti dea peste nas.
      Si defapt nici nu sti daca faci mai bine sau mai rau, procedand intr-un fel sau altul. Planeta oricum nu prea ne mai suporta si prefera sa scape de noi, suntem prea multi, unii spun ca suntem condamnati independent de cat de mult rau ii facem noi, e doar un ciclu natural.

      Ștergere