marți, 28 februarie 2012

Dr. Ovidiu Bojor

Imagine de aici (site deosebit de interesant,
mai ales din prisma sectiunii "
Filme documentare")

Nu stiu daca ati auzit de acest om, eu nu auzisem pana acum un ceas, dar ce am citit despre el ... mi-a incalzit sufletul. 



Un om cald, generos, cu un bagaj informational impresionant, o luciditate nemaipomenita, un filosof cum numai trecerea prin viata (presupun ca) te poate face ... 
Nu pare sa-i fie sau sa-i fi fost teama de nimic in viata. Trece senin si dornic sa imparta cu semenii sai, vastele sale acumulari informationale.

Un articol pe care vi-l recomand din suflet, in primul rand despre o atitudine fata de viata, asa cum cred eu ca ar trebui sa o traim cu totii.

Multe dintre paragrafe m-au impresionat, sa incerc un citat de top, imi este tare greu, lectura a curs foarte usor, ma face sa-mi doresc sa-i scriu o scrisoare doar pentru a-l felicita ca exista :)
-[...] Sunteti cunoscut ca fiind foarte generos. Mai aveti cabinet?
- Cabinetul meu se numeste Policlinica fara Plata. Nu am deschis un cabinet, desi unii m-au indemnat, spunandu-mi cat de mult am sa castig. Nu ma intereseaza asta. Toata viata mea am dat tot ce am stiut, dupa capacitatea mea, gratuit. Si acum ofer consultatii la telefon sau prin scrisori. Cateodata, primeam cate 50 lei intr-un plic, multumire. Cum aveam adresa pe plic, ii trimiteam inapoi. Uneori, mai puneam 50 de lei si le spuneam sa-si ia medicamentele care trebuie.
Articolul l-am gasit pe www.suntsanatos.ro si pe www.formula-as.ro (de unde presupun eu ca a fost preluat, aici include si imagini).

Un alt articol interesant despre dumnealui, inca nu l-am finalizat, dar nu vreau sa-l ratacesc: tot Formula AS

*Nota pentru mine: de citit "Sanatate prin seminte, legume si fructe"
(Cartea „Sănătate prin seminţe, legume şi fructe“scrisă de dr. farm. Ovidiu Bojor se bazează pe ideea că primele medicamente trebuie să fie alimentele.
În prima parte sunt prezentate principalele fructe, legume şi seminţe cu rol benefic în sănătate. În a doua parte sunt formulate recomandările necesare pentru utilizarea fructelor, legumelor şi seminţelor pe grupe de afecţiuni.

Si alte informatii despre carte si autori)

Nu am inclinatii extremiste in nici o directie, nici nutritional, nici spiritual sau de alte feluri.
Nu il cunosc pe acest om mai mult decat cuvintele ce i le-am citit in cateva scurte momente, dar per ansamblu imi place. Are o atitudine pasnica, devotata catre pasiunile sale, catre a face bine, si a ajuta, asta mi se pare de laudat.
Faptul ca se poate cadea intr-o extrema sau alta, este la latitudinea fiecaruia.
Si mi se pare trist ca imi vine sa scriu aceste cuvinte pentru a justifica ceva, pentru a nu fi judecata in vre-un fel, de catre cei ce trec pe aici.
Nu mai judecati, oameni buni, luati ce va place din ce intalniti, iar restul lasati sa treaca pe langa voi, nu va mai consumati energia cu ce nu va place, axati-va mai mult pe ce ati gasit bun si incercati sa dezvoltati asta, si sa impartasiti mai departe.

Deci ... pace! :)

5 comentarii:

  1. pfffff, eu cred ca are lumea un chef de cearta ceva de groaza. eu am incetat sa mai justific de ce, de exemplu, folosesc iarna untura pentru friptura. le-am zis oamenilor o data ca e mai gustos si e si austriac si nici nu facem excese, deci sa se calmeze toata lumea. din fericire sunt binecuvantata cu cititori destepti si la locul lor :)). asa ca, relax, my friend! fain articolul tau, ia sa merg sa citesc si eu, mai ales ca asta cu practicile naturiste chiar ma intereseaza (ha! mi-am umplut valiza cu creme de la plafar cand am plecat ;))) da, stiu, sunt frivola :D)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Healthy frivolity my friend :)
      Noi suntem mai preocupati de ce bagam pe dinauntru (fizic si psihic ...aaa... am zis sa lamuresc potentialelel nelamuriri legate de "limba", dar mai bine o las balta, ca ma afund mai rau, mai ales avand in vedere interlocutorul :)) ), in mare, tot Plafarul e de baza :)
      Ma bucur ca ai gasit folositoare informatiile de pe aici, spor la sapaturi!

      Ștergere
  2. o mica corectura... nu este maramuresan, ci este cat se poate de ardelean, din Reghin jud. Mures

    RăspundețiȘtergere
  3. If you are going for most excellent contents like I do, simply pay a visit this
    web page every day as it gives quality contents,
    thanks

    Take a look at my blog ... http://xasca.science.uu.nl/

    RăspundețiȘtergere
  4. You will find yourself delivering overwhelmed and can toss
    the device from inside the at home and simply
    not do it when. Some select mua nuts needed to be liking nicer.
    With the most powerful Thirdly H . p ., 1000 watt
    rapid create electric motor in the industry, Blendtec food processor are implemented through the process of
    supervisors! Models that can be used a large amount
    of very helpful and consequently fun mes along the lines of
    creation vegetable and fruit based totally in top condition drinks, salsa or maybe cold merchandise in the july.


    Stop by my homepage :: power juices smoothies

    RăspundețiȘtergere