vineri, 18 aprilie 2014

Batranetea altfel (2)

Exista o doamna cu care fac exercitii, in fiecare miercuri, de mai mult de un an. Se numeste Vali si va iesi la pensie in curand, de la job-ul dansei de kinetoterapeut, pe care il practica zilnic in Calimanesti.
Din pacate dumneaei nu e fan internet si nu e conectata la aceasta bucata de lume dar poate iau un device la mine, data viitoare, sa-i arat asta, sunt sigura ca ar bucura-o:

Jos palaria pentru atitudinea doamnei ("80, this July") si a familiei ce o sprijina neconditionat!

6 comentarii:

  1. Pe mine nu doar ca m-a impresionat batranica aceasta, ci m-a si motivat sa am mai multa grija de articulatiile mele :)
    Sarbatori cu bine :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu n-am avut niciodata picioare cum are dumneaei :)
      O primavara frumoasa!

      Ștergere
  2. Asta cu varsta e tare relativa... Imi aduc aminte cand mergeam la zumba era o tanti acolo, stiam ca e ceva mai mare decat mine dar se misca de o suta de ori mai bine si avea niste fustite scurte pana la fund, de sub care arata niste picioare tonifiate si un corp super meserias, plus atitudinea de rigoare. Pana in ziua in care a venit cu ochii sclipind si ne-a spus ca azi e ziua ei si ca implineste... ta-tam... 60 de ani! Sa picam toate jos, de unde 60 mama, ca soacra-mea avea 60 pe atunci deci aveam termen de comparatie. Noi astea care ne apropiam de 40 nici nu aveam ce cauta pe langa ea... Dar femeia avea si un optimism si o filozofie de viata extrem de sanatoasa, cred ca astia sunt niste factori majori :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Yap, clar ca motorasul cel mai importat este cel de pe dinauntru :)
      Chiar au venit in vizita, in perioada asta, doua dintre surorile bunicii sotului, ambele in jur de 80. Una dintre ele este absolut fenomenala, nu ca ar dansa ori ceva, insa are o pozitivitate incredibila, n-am mai vazut asa ceva, si sunt sigura ca asa a fost toata viata, in contextul in care a avut o deceptie in tinerete si nu s-a casatorit niciodata.
      Ma uit la cat de abatuti sunt cei de generatia mea si cat de putine lucruri ii satisfac cu adevarat, pe dinauntru, si cat de mult cauta satisfactii externe, materiale, pt ca cele interne nu mai sunt considerate importante ...

      Ștergere
    2. Exact cum spui, si eu ma uit in jurul meu si ma socheaza, oamenii din jurul meu nu mai stiu sa se bucure de viata, nu stiu sa se bucure de ce au, mereu cauta altceva, vor mai mult, vor "lucruri" materiale, vor, vor, vor si sunt vesnic nemultumiti. Nu ajung sa se bucure de un apus de soare, de lucruri simple, de un zambet, de o chicoteala de copil, nu apuca sa stea sa vada cum trec norii, merg la gym sa fie mai sanatosi dar fac mecanic tot ce fac si trece endorfina pe langa ei... Ce sa spun, mare pacat... dar cred ca e o boala care s-a accentual la generatia noastra, suntem "consumatorii", vrem totul. Acum. (bine, eu nu ma includ in "generatia noastra", am avut discutii interminabile cu cunostintele care nu intelegeau de ce nu-mi doresc lucruri si bani si pozitii inalte in cariera in viata asta...)

      Ștergere
    3. Pe mine ma amuza soacra mea, uneori mai discutam despre observatiile mele ingrijoratoare asupra lumii din jur, si ea imi spune, calma, ca fiecare generatie, dupa ce trece de "fluturii tineretii" cand au impresia ca ei vor face tot, si vor salva lumea, isi fac o impresie, despre generatia ce urmeaza, cum ca EI sunt cei ce vor duce lumea de rapa :) Problema pe care nu am expus-o inca este aceea cand ti se pare ca multi din generatia ta nu prea sunt ok!
      Dar incerc sa nu judec neaparat dupa principiile mele, ca sigur cunt subiectiva, si sa imi fac partea mea dar sa fiu totusi relaxata, sunt destui oameni pe lume incat sa nu te plictisesti, si ai de invatat lucruri de la absolut orice persoana.
      Ce o fi cu copiii nu pot sa stiu, dar nici nu pot sa-i cresc altfel decat conform principiilor mele. Totusi ma bucur ca suntem 4 generatii in casa, au o diversitate putin intalnita in ziua de azi, iar eu sunt constienta ca nu detin adevarul absolut, asa ca ma bucur ca ei pot invata lucruri si de la socri si de la strabunici, nu doar de la noi.

      Ștergere