sâmbătă, 1 martie 2014

Naked

Ore relativ matinale, vine Buni in vizita pe etajul nostru, Matei in pielea goala, in curs de imbracare, schimbare de pijamale. Eu i le dadusem jos ca sa le bag la spalat, el urmand sa-si puna hainele de casa, pe care i le asezasem frumos pe pat. Operatiunea asta poate sa dureze si jum de ora la el, nu de lene ci pt ca isi gaseste o mie de alte lucruri de facut. Schimbatul de haine nu-i place, e o corvoada pt el, orice altceva e muuuult mai interesant de facut. Si drept vorbind, nu-l deranjeaza absolut deloc sa stea in pielea goala, cat mai mult daca s-ar putea :)

Buni se mira si exclama sonor "Matei! In pielea goala!!!", el raspunde, simpatic ca de obicei "pai asa m-a facut (dezbracat adica) mami".
Evident ca Buni se tavaleste pe jos de ras si-i spune "stiu ca asa te-a facut (nascut) mama ta, dar pune ceva haine pe tine, ca uite cum tusesti ".

El nu pricepea de ce radem dar se bucura. Asa e el, simpatic mereu, uneori le face constient, alteori sucim noi limba romana ca sa ne mai amuzam, dar are cel putin o duma de-asta pe zi, nu poti sa te plictisesti in jurul lui :)

Apoi i-am atras atentia soacrei sa nu mai bage prostii in capul copiilor, nu de la 10 min de stat in pielea goala tuseste (chiar daca la noi sunt doar 20 de grade, ca asa ne place, fata de 25 la ea) ci de la virusii de la gradinita.

4 comentarii:

  1. "Incurcaturile" astea sunt cele mai misto! Noi avem parte de multe din cauza de bilingualism, ai mei ca sa vorbeasca in romaneste traduc literal din engleza, de multe ori ne tavalim pe jos ca prostii in timp ce copiii se uita la noi siderati daca ne-am scrantit la cap... :-)
    Si ai dreptate cu temperatura, daca asa sunt obisnuiti, n-o sa aiba nimic de la piele goala, dimpotriva :-)
    Va pupam!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi sa vorbeasca indoua limbi :)
      Tocmai aseara ce au lipit niste plastilina pe o coala de hartie (un fel de "desen") si am stat pe langa ei, cate mi-au povestit in ora aia, si cat m-am minunat de ce conexiuni fac in cap ... cu greu imi pastram seriozitatea, sa nu creada ca rad de ei :)

      Ștergere
  2. Simpaticul de el, ce zambet larg mi-a adus pe fata in aceasta dimineata! Un chin a fost si pentru mine sa il imbrac pe Ionut cand era mic... Mereu avea altceva de facut cand sosea momentul... :)
    Sa aveti o primavara minunata! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim Vienela!
      E o poveste intreaga asta cu imbracatul, zilnic, si inteleg ca e greu dar din pacate nu-mi dau seama cum as putea sa-i usurez sarcina. Trebuie schimbat si dim la pijamale, si la pranz pt nani, si dupa pranz, apoi seara pt culcare, si eventual intermediare cand ies pe afara/curte si se murdaresc si nu pot sta cu aceleasi haine.
      Am zis ca vine caldura si o sa le fie mai usor, macar sunt mai putin haine, chiar daca de la/pentru somn tot se vor schimba.

      Ștergere