duminică, 30 decembrie 2012

Grand design

Sub titlul acesta mi-a trimis cumnata Marmotescu, astazi, poza cu produsul cretiei sale. Copilul adica, nu stiu despre constructie :) Am o banuiala ca a contribuit si acolo (ca nu are degeaba patalama de arhitect), sau macar cumnatul-ubisoft-ist, daca nu ea (a fost dat de gol de detaliul cu iepuroii :D).


Inca pe atatea cuburi mai avem si noi, ca le-am impartit pe din-doua, acum cateva luni. Dar inainte de a le imparti, acum vreo doi ani, sotul era mare fan-constructor, si construia, cu Luana, toate trasnaile posibile.
Inca nu am reusit sa gasesc poza, dar promit ca o sa postez "turnurile Petronas" :)

LE1: inca n-am gasit poza pe care o cautam, dar am primit dezlegare sa postez pozele cu facerea turnului Marmotesc :D poza care mi-a parvenit dupa momentul scrierii postului, ca dovada a "cine a fost constructorul" :)

14 comentarii:

  1. TRAZNET! Si mutra arhitectului declarat si mai monumentala! :D Iar iepurii..esentiali si magnifici cum altfel. Simti campul informational plin de invidie...???? Eu n-am cuburi de alea!
    Acum pe bune, sunt impresionat. Nu e deloc-deloc usor sa construiesti ceva atat de inalt! Iti trebuie si rabdare si mana fina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, mutra nepotelului e de nota 20 :) Sper sa nu ma injure cumnata ca l-am dat in public, fara sa-i cer acordul, prea mi-a placut, ca sa-l tin doar pt mine :)
      Cuburile alea ... am prins faza ca le plac la copii, si incepusem sa cumparam, acum vreo 3 ani. Initial cate un set de 20, apoi unul de 50, dar parca erau doar ca sa te starneasca mai tare, ca apoi sa fi din ce in ce mai frustrat ca n-ai destule :) Asta pana intr-o luna, cand a mers sotul la niste rude, care printre altele, l-au cadorisit cu un sac de cuburi. Pe bune, erau cateva sute (de la un copil care nu se mai juca cu ele), a fost extaz total, mai ales ca erau toate acelasi model. Noi mai nimerisem si dimensiuni putin diferite, cand cumparasem seturi, si nu prea se potriveau.
      Iarna aia s-au dezlantuit, au construit cazemate si tot felul, chiar mi-e ciuda ca nu gasesc pozele pe care le caut!

      Ștergere
  2. am uitat sa zic. In barlogul meu am exact acelasi gen de sertare de Ikea precum junele arhitect. Se simte domne ca suntem amandoi stapani de iepuroi! Slava UbiSoft!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar vroiam sa sterg partea de sertare, ca nu avea relevanta pt subiect, si ... nu-mi place sa "dau prea mult din casa" dar am uitat :D
      Da, si noi mare fani Ikea, din fericire e destul de departe de noi, ca altfel ne-am falimenta destul de constant, pe la ei :) Cumnatii cred ca au apartamentul mobilat 90% de la Ikea.

      Ștergere
  3. delicios!! :))) noi suntem la faza de a doua galeata de cuburi si frustrare ca nu ne ajung decat ca sa facem un fel de moschei asa (care se vor castele, dar in fine)...
    (p.s. zau ca nu reusesc sa comentez decat anonima, deci, cu permisiunea ta, raman asa, dar ma semnez cu tot cu bocancii de schi si julituri- care incep sa treaca si la mine)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti sa ramai si anonima, cat timp te semnezi! :D
      Chiar m-am gandit o vreme la cine esti, data trecuta :)

      Joaca asta cu Mega Bloks, mi se pare deosebit de utila, la varsta lor, dezvolta multe chestii.
      Eu am tot cautat pe net, diferite imagini cu figurine care se pot construi cu ele (ca de, sunt cam pauza la imaginatie, dar sunt bun executant :) ) dar nu am prea gasit, am epuizat toate ideile de expresii de cautare, pe care le aveam. Stiu ca la seturile pe care le-am cumparat, aveau niste fitzuici cu exemple de 10-15 obiecte/fiinte care se puteau construi. Le-am pierdut si nu am prea gasit altele, pe net. Dar se descurca ei, inventeaza, si asta mi se pare de dorit. De asta nu prea-mi plac pachetele de Lego sau altele care vin doar cu un model prestabilit, nu te lasa sa faci si tu ce-ti trece prin cap.

      Ma bucur ca incepi sa te repari!

      Ștergere
  4. juniorul a avut ajutor de la tati...adica a fost luat in brate sa construiasca din zbor turnul. si nu a iesit din prima :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Era destul de logic, insa totusi mi-a scapat din vedere :)))
      Merci pt completare, sper sa imi dai permisiunea si pt cealalta poza! :D

      Ștergere
  5. Hehehehe pai eu ma asteptam ca tatal sa fie unicul arhitect :D. Bravo lui ala micu'!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nea ... nu se fac de-astea la noi in familie, tatii sunt scalvii :))) Ei, si ceva creier si ceva muschi, dar clar copiii (ne) conduc, ei sunt cu initiativele, dar mai ales cu suturile in fund, ca altfel noi asa am leneviiii :)

      Ștergere
  6. Inceputul a fost greu. Acum, micutul arhitect stie cum se face si va munci din greu sa repete experienta, ba chiar ii va stimula si pe altii. :))
    Cata fericire, grija si mandrie i se citeste pe chip!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suntem foarte mandri de nepotel, si de tati al lui care a pus umarul, si de mami a lui, care a imortalizat! :)

      Ștergere