miercuri, 22 mai 2013

De cati nervi este nevoie ca sa impletesti o coronita?

De multi, va zic eu!
Mai ales daca este 6 dimineata, in ziua Z, pt ca in seara de dinainte ai fost mult prea rupt, si oricum nu era in plan, pt ca ar fi fost posibil sa se ofileasca.

Mda, dra Lu are astazi ceva activitate ce necesita coronita, va fi Zana Primaverii.
Din amintirile mele, cu parul padure, o impletitura era ceva banal, am estimat ca asta nu se uita, in zece ani, de cand nu mai e parul padure, si am prestat mult prea rar impletituri.

Ideea de a i-o cumpara gata facuta nu mi-a trecut nici o clipa prin cap. Plus ca erau sanse sa iasa mult prea voluminoasa, floraresele nefiind invatate cu dimensiuni de cap de 5 ani si jumatate.
Am facut cercetare, am ochit mamaite cu garofite delicate cu coada lunga si subtirica. Ieri dimineata am cumparat trei buchetele de un leu fiecare. Am mai luat niste balarii in degradeuri, pornind de la alb, roz pal, siclam!
Dupa-amiaza am furat o mana de "gard viu" :) ceva cu tulpini flexibile, nu varinata tepoasa cu frunzulite ascutite, din care ni se faceau noua coronite. Acasa le-am infipt la gramada, intr-un pahar cu apa, sa hodine pana dimineata, cand aveam timp de ele. Apoi am plecat sa vanam bidoane pt Mosu', care era la extras de miere. Ne-a telefonat impacientat ca nu-i ajung cele pe care le avea deja :)
Ne-am inturnat spre opt seara, cand nu mai aveam nici un chef de creatii.

Dimineata m-am desteptat :) la cinci si jumatate, inaintea Domnului Soare, si am inceput sa mosmondesc. Dupa zece minute am realizat ca va dura si ca a fost bine aleasa ora de trezire ... Ce m-as fi bucurat sa am indemanarea cumnatei Marmotescu!
Ma rog, pana la urma am reusit sa scot ceva decent, sa ascund toate coditele care se incapatanau sa se ariceasca. Numai bine ca a sunat ceasul sotului, de 6:15, ora oficiala pt trezit intreg poporul.
Am dat mai repede, sa termin si ultimele legaturi. Curand s-a ivit un capsor proaspat tuns si ciufulit, i-am aratat-o, a zis somnoroasa "super!" si mie mi-au trecut instant toti nervii :)

Dupa ce s-a dus la baie, am chemat-o sa o probam, ghinion, era cam mititica!!! Atat a trebuit, ca sa i se strice tot zen-ul si aproape sa inceapa sa boceasca. Asa e stilul ei, si nu stiu cum sa o dezvat, sau cum sa gestionez, chiar si cel mai mic firicel de nisip, care nu sta cum ar vrea ea, poate sa-i strice o stare de bine.

Revin, in galop, toti nervii, inmultiti cu zece. Nu reusesc sa ma abtin si o amenint ca i-o arunc la gunoi, dupa care o trimit din bucatarie, ca sa nu agravez si mai tare situatia, si sa ne calmam amandoua.
Trag aer in piept, ma calmez, incep si desfac cateva legaturi, mai pun o crenguta de gard viu, ca floricelele se terminasera, mai labartez putin, o leg la loc, si strig la ea sa vina, daca s-a calmat.
Ea vine, ceva mai senina, i-o arat, ii demonstrez ca am mai surubarit-o, i-o pun pe cap, si jap, din coronita se face colier!!!

Respir si dau in ras isteric, ca sa nu ma pun pe jumulit si sa o fac ferfelita injurand de toate zanele si serbarile. Se inveseleste si ea, o scoatem cu greu, incercand sa omoram cat mai putine flori. O surubaresc de unde se mai poate, o mai leg (Ligia, sa sti ca panglicile tale verzulii, de la sapunuri, au fost minunate! Stiam eu de ce le pastrez :) ).

A iesit frumoasa, nu profesionist dar decent, sunt mandra de mine :)
Ce bine ca mai are doi ani pana la scoala, sau nu stiu cand mai e nevoie de coronita, cam dupa clasa intai parca, urmatoarea poate si-o face singura :)
A plecat sotul cu ea pe cap, sa duca copiii la gradinita, ca sa fim siguri ca macar pana ajunge in incinta va fi intreaga :) Cred ca a starnit ceva zambete, in trafic, pt cine era pe acolo, la 7 jum :)

Eficienta faptului ca m-am trezit la 5 jum, cu spiritul alert: casa-i bine aerisita (am deschis geamurile de la 6), am avut timp sa-i calc o camasuta lui Matei, chiar si PAPIONUL (evenimentul e la grupa lui, Luana e doar Zana-invitata :) ), rufele sunt deja intinse in pod, pateul e aproape gata, mai asteapta doar sa-l dau prin masina de tocat, am timp sa-mi calc chiar si o pereche de pantaloni, si am scris si mare polologhie, sa se inveseleasca lumea, si sa ne aducem aminte si noi  :)

Ma duc sa bag ceva la ghiozdan si o tulesc spre preaminunatul serviciu.

Poate mai tarziu gasesc timp sa postez ceva si fara cuvinte :) Poze n-am, de la impletitura cu nervi, poate ne trimite Doamna, aparatul meu e fugit cu Buni, in vacanta. Mda, nu v-am spus, suntem Buni-less timp de trei saptamani. E in jungla, la 37 de grade si umiditate 100%, se simte super, noi suntem ceva mai agitati, da' o sa ne intram noi in ritm ... pana se intoarce :))

PS: dra m-a anuntat ca i se misca un dinte, si chiar se intampla asta. Necesit timp sa fac documentare, nu ma asteptam, totusi are doar cinci ani si jumatate!!!

LE: HA! Mi-a trimis sotul poza, de la gradinita :)
Deci prezentam pispirel cu papion si coronita :

4 comentarii:

  1. M-a amuzat povestea coronitei-colier! Stai linistita, pe la scoala nu se mai poarta coronitele la premianti, cica sa nu se simta nedreptatiti aia de nu iau premiu, sau asa ceva, in fine...
    Ah, sa stii ca in vara asta chiar ma duc la Hacienda! Au tras de noi niste prieteni si am trecut pe aici sa mai citesc ce-ai scris despre locatie, ca-mi aminteam eu ca ai facut o descriere. Ai avut ideea buna (multam!), ca uite asa m-am lasat si eu convinsa, ca eu mare la Romania am zis ca nu mai doresc neam, da'parca as mai face o incercare. O zi faina iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pacat ca nu se mai poarta coronite, eu am amintiri f placute legate de subiect. Este o aberatie complet cu psihologia asta, adica inteleg esenta dar aplicarea este cam hilara. In fine, sa ajungem noi acolo, le luam pe rand.
      Inca am fost prinsi cu treburi, si vremea a fost dubioasa, inca nu ne-am gandit la marea de anul asta. Stiu doar ca socoteala cu pasapoarte pt copii+investitie in scaune pt masina+mia de km, nu prea ne da bine la portofel, oricat de mult ne-ar placea sa mirosim alte mari.

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Multumesc! :)
      A ajuns cam jumulita pana la final, faptul ca am mai "largit-o" nu prea i-a facut bine, si i-am atras atentia fetei, cu aceasta ocazie, sa aiba mami multa incredere in mine data viitoare.

      Ștergere