miercuri, 30 noiembrie 2011

Ce fac oamenii de ziua lor?

Majoritatea muncesc ...
Ori pe la slujbe, amanand serbarea pentru un moment propice in imediata apropiere (de preferat in week-end), altii muncesc pe la casele lor, cu diverse pregateli, pentru oaspeti mai mult sau mai putin numerosi.
Eu sunt anti-talent la culinarit.
Dar prefer se serbez atunci cand este momentul, pe principiul "ce-i in mana nu-i minciuna".
Asa ca astazi, in ultima zi a celui de-al 29-lea an (si Sf Andrei, deci 2in1), am incercat si eu sa culinaresc.
Timid, ne-special, pentru ca-mi place mai mult ideea in sine, decat strofoceala irationala.

Painea a fost de mare efect, am  gasit recent reteta aici, m-am atasat imediat de ea, e ca mine: simpla, nepretentioasa, flexibila. Eu pun intotdeauna lapte in loc de apa :)
Cel mai bine se manaca atunci cand este calda, dar este excelenta si a doua zi, are un miros savuros de innebuneste toata casa.

Felul principal a fost friptana, o tava intreaga, frageda, in sos de bere :) cu multe mirodenii, ciuperci si rondele de morcov. Cu pepenas zemos de la butoiul de muraturi.

Pizza a fost surpriza de la bunica, ea e as in bucatarie, de-as avea timp sa invat de la ea ...
Si apoi a venit dumnealui, ta-naaaaa ...

Cofetaria Arkadia, una din favoritele noastre. Tort facut pe baza de compozitie de "prajitura latte". Nu au torturi din acestea deorece prajitura este foarte putin inalta, doar un blat ciocolatos, cu o budinca ciocolatoasa foarte aromata si o glazura cicolatoaso-carameloasa ab-so-lut de-men-ti-a-la.
Trei degete are la inaltime dar le-as da pe oricate alte straturi de blaturi si creme grase/false/grele, calitatea este indubitabil de neegalat.

Fiecare este cu piticii lui, acesta este de top five, destul de in varf, in ciuda inaltimii sale, ca doar conteaza calitatea, nu cantitatea, nu-i asa?
Acum trebuie sa hodin.
Maine povestesc despre cum se simte femeie intrata in al treizecilea an, abia astept si eu sa aflu, azi pot sa mai copilaresc putin :)

PS1: Damigenele sunt la alegere, fiecare dupa puteri :)

PS2: Acum fix 176 de ani s-a nascut si parintele literaturii americane Mark Twain, pe 30 noiembrie :)

4 comentarii:

  1. Eeee, articolu' asta nu-l vazusem !
    In primu' rand la multi ani cu sanatate, in al doilea rand , io luam reteta de blat de pizza de la bunica, desi in poza nu se vede prea bine, io am vazut prin ea si cred ca era un blat pufos
    Altadata fa si tu poze in etape, nici nu stii ce bune-s retetele astea de la bunici :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca ti-a atras atentia o chestie de pe aici :)
    Multumesc de urari !
    A fost un blat super-pufos si plin cu toate cele.
    Ea le face cu ochii inchisi, mie mi-ar mai trebui trei perechi de ochi si inca vreo doua de maini, neaparat indemanatice.
    Dar macar timp sa fie, sa mai … strangem relatia :)
    Poze in etape ?
    Dar am zis ca nu e blog culinar :) chiar departe de mine gandul acesta, dar am eu in minte un proiect cu patrarea traditiilor, inca e in schita.

    RăspundețiȘtergere
  3. Deci ma doare si acum sufletul si ma ia cu lesin cand ma gandesc la tortu' ala... nu-mi amintesc sa fi mancat ceva atat de gustos!

    RăspundețiȘtergere
  4. :)
    Trebuie sa mai gasim motive sa mai trecem pe acolo. Am eu unul, legat de niste PMA-uri, dar nu stiu daca se aproba :) si asa imi zici ca sunt dependenta :)))
    Ma bucur ca ai trecut pe aici!
    (nice nick :) )

    RăspundețiȘtergere