marți, 30 iulie 2013

Miere poliflora 2013

A venit si mierea poliflora, cu trenule-masina mica (defapt o remorcuta :) ) de la Corabia (asta-i o localitate in Sud, pe la Dunare, nu ceea ce-si imagineaza copiii mei de fiecare data cand aud mentionandu-se) :)

Mda, Mosul nostru a venit din pastoral, a parcat stupii mai aproape de casa, la o distanta practicabila cu bicicleta, ca nu iese nici o invarteala daca dai pe benzina ce iei pe miere :)


Mierea asta e buna rau, abia i-am dat cep aseara, ca am fost tare aglomerati de cand ne-am intors de la mare. Inca n-am inceput sa o transvazez la bidoane mai mici, sper sa reusesc in we ce urmeaza si sa v-o pot prezenta cum se cuvine.

Este 20 de lei/kg, majoritar floarea-soarelui, restul este din flori de tei (nu am scos separat cand a fost momentul, pt ca era prea putina, si s-a acumulat acum, impreuna cu cea de floarea-soarelui), flori de campie, flori de fan si ce bunatati or mai fi intalnit albinele prin drumurile lor pe langa Dunare (ca am uitat tot ce mi-a insirat tata-socru :) ). Dunarea, din fericire nu i-a inecat deloc, asa cum anuntau furibunde, toate stirile, pe la sfarsitul lui iunie.

Asigur de aceeasi calitate si buna-credinta, ca de obicei.
Transport prin posta sau curier, cu plata ramburs sau anticipat, in cont Raiffeisen.
Mai este si ceva miere de salcam, din primavara, inca fluida 25lei/kg.

Si am tot uitat sa mentionez, de la salcam avem surplus si doua bidonase bine indesate cu capaceala uscata (nu veche, ci uscata in sensul de "nu zemoasa" :) ), un produs al stupului foarte valoros.
Este acea parte care se aduna pe pe deasupra ramei cu miere, cand se extrage, pt ca mierea sa poata  fi centrifugata si sa curga din faguri, sunt capacelele ce sigileaza fiecare celula de fagure plina cu miere. Sunt  formate din ceara si propolis plus ceva miere si multe alte substante benefice corpului.
sursa
Capaceala v-o povestesc alta data ca deja e destul de lung ce am scris pe aici si mi-e ca va plictisiti si nu-i acordati atentia cuvenita :D

Atat! Mieji de nuca/migdale, alte boabe, seminte sau fructe confiate sau nu ... va dau liber sa va puneti singuri in miere, ca n-are rost sa va iau eu dublu ca pret pt atata lucru :) Noua ne place foarte mult miezul de nuca ce sta cateva ore in miere, sau grau incoltit cu miere si afine, ori susan cu miere si lamaie.
Combinatiile pot fi nenumarate, dupa pofta fiecaruia, si macar e sanatos, ca la calorii prefer sa nu ma gandesc, e greu sa te opresti dupa ce incepi sa gusti ... cam orice care contine preponderent miere :)

Acus' va las, ma duc sa-mi termin pranzul din borcanel (afine+miere+susan) :)
Si nu v-am spus ce gem bun de fructe de soc am facut ... asta ramane pt alta data :)

6 comentarii:

  1. Buna dimineata,

    Mai aveti cumva miere de vanzare si daca da, la ce preturi? De orice fel, nu are importanta ca e de salcam sau poliflora sau orice.

    Multumesc mult
    Maria Dinca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SIgur ca este.
      Floarea-soarelui, productia din iulie, cristalizata, este la 20 de lei/kg.
      Salcam, din mai, inca fluida si la fel de gustoasa :) 25 lei/kg.
      Capaceala: 20 lei borcanul "de 800" (cam 500gr), am scris despre dansa ce este si ce face.
      Am si ceva propolis brut, raschetat personal de Mosu', si depozitat intr-un borcan, in asteptarea clientilor: 20lei/50gr.
      Cred ca asta cam este tot ... :)

      Ștergere
  2. Buna dimineata,
    N-am disparut, doar astept salariul ca sa dau comanda saptamana viitoare: 5kg miere floarea soarelui + 1 borcan capaceala.
    Inainte de asta as vrea sa stiu cum procedati cu transportul, eu sunt in Bucuresti. Folositi Posta sau curierul ?
    Multumesc
    Maria Dinca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-a notat :)
      Se poate transporta cum doresti. La posta ar fi in jur de 15 lei, cu ramburs, la greutatea asta. Curierul probabil dublu, cu avantajele aferente.
      Miere poliflora este posibil sa mai fie la cumnata (zona Dristor), dar nu garantez, plus ca e tare aglomerata in perioada asta, capaceala sigur nu a luat de la Valcea.

      Ștergere
  3. Buna,

    Nu ma mai complic cu poliflora pentru cativa lei in plus transportul:)...e chiar mai ok de floarea soarelui, bineinteles daca nu te incurca sa o pui la Posta.
    As incerca cu Posta, n-am avut probleme pana acum, mai ales ca inteleg ca mierea este depozitata in sticle din plastic, doar capaceala e in borcan din sticla.
    Am sa revin pe luni cu datele pentru posta iar plata inteleg ca se face ramburs la primirea coletului.

    Maria

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poliflora este aceeasi cu "floarea-soarelui" (adica cea poliflora este majoritar floarea-soarelui, in procent mai mic sunt alte flori din sezonul acela) :) Scuze ca m-am exprimat gresit!
      Cu posta e perfect ok, ne intelegem bine, nu ma incurca deloc :)
      Da, plata este ramburs, sau in avans in cont bancar la Raiffeisen :)
      Mierea este cam toata in plastic de diverse dimensiuni, capaceala se ambaleaza la momentul x, am niste borcane mai rezistente, nu ar trebui sa presupuna nici o probl pt posta.
      Astept datele pe mail: UnGraunteDeNisip@gmail.com

      Ștergere