sâmbătă, 14 iulie 2012

In curtea Campingului Hacienda (2 Mai) - cazarea la "ziduri"

Greu sa te aduni dupa o vacanta frumoasa, chiar si daca asta inseamna doar sa scri/povestesti despre cum a fost, bine ca am mare parte din text scris deja de la fata locului, saptamana trecuta, de aceea veti gasi multe fraze la timpul prezent :)

Dupa cum spuneam anterior, cadrul este unul deosebit de placut. Hacienda din 2 Mai este un loc in care am mai fost de cateva ori.

Prima data acum 5 ani, cu cortul, impreuna cu Bijutiereasa Marmotescu, cumnata, ea ne-a introdus locatia, si-i vom multumi vesnic pt asta :)
M-a cucerit de la prima intalnire, cum s-ar spune, Campingul evident, si cumnata, tot evident:)

A doua oara, cu cazare la camerele de la parter, din curte, intr-un sejur mult prea scurt, acum doi ani, cand domnisorul nostru (de 10 luni pe atunci) ne-a facut prima criza de bronsiolita, cu dificultati respiratorii, urlete, aproape cianoza, distractiv ...
Era inceput de septembrie, cam noros si ceva vant.
Cele doua nopti pe care le-am petrecut in 2 Mai au fost destul de stresante. Ziua era destul de bine, desi tusea mult si sec insa o mare parte din noapte, sotul mergea cu Matei pe dig, cu carutul, ridicat la 45 de grade, sa doarma/respire mai bine, si sa nu stresam turistii cu urletele lui (in carut, la plimbare, nu urla deloc si dormea foarte bine).
Am mers si la ... dispensarul de aici :) si am prins o doamna dr foarte profesionista si simpatica, cu nume intersant: Soium Leman, ne-a dat tratamentul "standard" (expectorant, antibiotic, anti-inflamator, anti-alergic, si anti-termic-la nevoie). Se pare ca inca mai profeseaza acolo, a fost si mama la dansa, in recenta excursie, si a fost la fel de placut impresionata de dumneaie, mai ales ca si om.

Am crezut ca vom scapa usor si ca este un episod izolat, nu aveam cum sa banuim ca este prima criza din multele pe care le va face, in urmatoarele luni.
Din fericire am scapat de ele, dupa o perioada, mai ales dupa ce am inceput sa ne documentam serios (foarte panicati de starea lui si de crizele dese, dar si de medicatia din ce in ce mai abundenta), si am concluzionat ca, cel putin o parte din medicamente, ii faceau mai mult rau decat bine, si asigurau o criza urmatoare, pe contextul slabirii imunitatii (ma refer, in special, la antibiotice).

Bat campii ... sunt in balarii rau detot, hai sa revenim la mare si la soare! :)

Din pacate ce-a de-a doua vizita a noastra la Camping Hacienda, va fi probabil mereu asociata cu aceasta bucata din viata nostra, de spaime si lupte cu bronsiolita lui Matei.
Speram ca fie o etapa incheiata, asa pare.

Vizita cu numarul 3 pare sa fie extrem de placuta, cel putin asa a inceput.
Oamenii sunt deosebit de amabili si simpatici, curtea are imbunatatiri de la vizita la vizita, toate extrem de placute estetic dar si practice.
Spun "curtea" pentru ca este un perimetru de ... hai sa masor cu wikimapia, ca mi-e lene sa ma ridic sa ii caut pe proprietari si sa-i intreb :)
Ochiometric este de 200m lungime, pe 20m latime (3200mp mi se confirma, nu 15.000mp, cum gresit a fost scris pe site-ul lor), din care probabil peste 2000 sunt arondati zonei de campare.

Dupa ce intrati in 2 Mai, este santierul naval pe stanga, o curba si trecere de pietoni. La ... 50-100m, pe stanga este Campingul Hacienda.

Cand vedeti, din strada imaginea asta, inseamna ca ati ajuns :) Doamna tine enorm la vegetatia din zona lociuntei dumneaiei, iar ce vedeti din strada este doar un mic preambul pentru toate minunatiile ce se afla pe intreg perimetrul curtii.
Camping Hacienda - 2Mai
vedere din strada principala
"La strada", pe partea stanga cum intri in curte, pe poarta frumoasa din fier forjat, se afla "conacul".

Camping Hacienda - 2 Mai

Camping Hacienda - 2 Mai
Constructie relativ recenta (3-4 ani), in care sunt camerele "de lux", vreo 7. Se remarca prin confort si finisaje deosebite. In aceasta zona inteleg ca locuiesc si "patronii".

Camerele poseda baie proprie, foarte moderna si placuta, cu cabine de dus; aer conditionat si TV, paturi frumoase din lemn sau fier forjat (unul mare sau doua), gresie, culori pastelate pe pereti, delatii foarte placute: tablouri, lampi, comode.

Trei dintre camere, cele de la et 1, au fiecare iesire pe o terasa deosebit de frumoasa, de 3m latime, pe toata lungimea camerelor, plina de flori, cu balansoar si fotolii, masute.

Camping Hacienda - 2 Mai

Camping Hacienda - 2 Mai
Camera unica, de la et 2, are iesire pe o terasa spatioasa, este deosebit de frumoasa (si camera si terasa), aceasta nu mai poseda vegetatie atat de luxurianta pentru ca de acolo se poate admira un colt de mare si intreaga bolta de vie ce acopera partea din fata a curtii.
Camping Hacienda - 2 Mai

Camping Hacienda - 2 Mai
Aceasta camera este deosebit de frumoasa, mai spatioasa decat celelalte, are si frigider propriu, singurul ei dezavantaj fiind acela ca are ca fundal sonor ... tot traficul strazii :( Dar poate pe multi nu-i deranjeaza, eu sunt mai ... de la tara, sunt mai invatata cu strigate de cocosi si latrat de caini, decat cu trafic intens :)

Camping Hacienda - 2 Mai

Camping Hacienda - 2 Mai
Tot "la strada", pe dreapta, de-a lungul curtii, sunt camerele "din lemn". 3-4 camere de ... 3X3m cred, racoroase, doar parter, foarte curate si placute.

Camping Hacienda - 2 Mai

Camping Hacienda - 2 Mai
Au doar strictul necesar vietii: un pat mare sau doua separate, o masuta, o noptiera, un pervaz generos la geamul cu plasa de tantari, oglinda pe perete, cuier, unele au si TV.
Sunt frumos aliniate pe partea dreapta cum intri in curte, pe poarta din fier forjat.

Camping Hacienda - 2 Mai
Spatiul se continua cu o bucatarie de vara, in care se gasesc toate ustentsilele necesare vietii, in stare buna, fara a deborda de fitze: aragaz pt minuturi, vase si recipiente de tot felul, oale si ulcele, tacamuri, chiuveta (doar cu apa rece).
Camping Hacienda - 2 Mai

Camping Hacienda - 2 Mai
Acestea sunt cel mai uzitate de catre cei care campeaza in curte (ii detaliem si pe ei in curand), de cei din "odai" si de oricine altcineva, din incinta, care mai doreste, presupun. Parerea mea e ca nu ar strica investit intr-un cuptor cu microunde si un mixer+blender, ar usura viata celor cu copii mici, si nu numai. Posibil ca aceastea sa fie disponibile, la cerere. Oricum, se poate trai f bine si fara, daca reusesti sa-ti adaptezi nevoile.

Zona de frigidere, in care turistii isi pot pastra alimentele, include si un automat de cafea/ciocolata calda/ceai si dozator de apa plata. Frigiderele sunt 3 la numar, din cele de 2m inaltime si cu usa de sticla, cum sunt in supermarket-uri, alimentele se introduc numai ambalate si cu etichete pe ele.

Se continua cu un spatiu cu separeuri pentru servit masa,
Camping Hacienda - 2 Mai
3-4 mese sanatoase din lemn, cu bancute cu spatar, la umbra, cu rogojini atarnate pe post de pereti, caramizi, detalii specifice marii si asa de frumos imbinate in curtea ce respira dragoste prin toti porii, fata de natura, fata de zona, de "clienti", dar si de ei insisi, "patronii" adica :)

Camping Hacienda - 2 Mai
Deasupra lor, sade bine infipt, un "butoi" cu apa, legat la panoul solar. Sunt mai multe, raspandite prin intreaga curte. Imi place asta, ca la noi acasa :)

Dupa aceste separeuri, mai gasim inca doua "odai", frumos varuite in alb, sub o salcie imensa.

Camping Hacienda - 2 Mai
Cam fiecare din camere are in apropiere o masa mai mare sau mai mica, acompaniata de scaune sau fotolii impletite.
Camping Hacienda - 2 Mai

Camping Hacienda - 2 Mai
Fiecare se organizeaza cu masa cum doreste, nu este absolut nici o interdictie aici, si atat mesele cat si "separeurile" pot fi folosite la discretie, cu conditia bunului-simt.
Daca nu gresesc, sunt permise si mici animale de companie.

Langa treapta din fata fiecarei usi si langa spatiile de servit masa, gasiti cate un cos de gunoi, care se schimba si de mai multe ori pe zi, daca este nevoie.

Urmeaza zona cu toalete, dusuri, chiuvete, cate doua-trei din fiecare, de o igiena impecabila tot timpul.

Camping Hacienda - 2 Mai
Hartia igienica si orice alte obiecte, se arunca la cos ("Nu riscati sa fiti inundati!" - ne atentioneaza nea' Emil).
Apa calda de la dusuri vine din panourile solare. Mai este inca o astfel de zona, mai mare, pe la mijlocul campingului.
Camping Hacienda - 2 Mai

Camping Hacienda - 2 Mai
Am prins o dupa-amiaza mai innorata, cand Dl Soare a fost mai pitit dupa nori, imediat s-a comutat pe varianta alternativa si toti au beneficiat, in continuare, de apa calda.
Aici gasim litere rosii care ne aduc aminte sa nu abuzam de apa calda pentru ca mai asteapta si altii la rand. Eu nu o vad deloc ca pe o zgarcenie sau invadare a confortului, ci pur si simplu ca pe o administrare de oameni gospodari, care oricum ofera mult mai mult pentru pretul pe care il cer.

Sa nu va simtiti lezati de faptul ca pe cismele gasiti spimplu scris "spalati-va pe picioare, de nisip", fara "va rog!", domnul Emil mi-a explicat, cu caldura si sinceritate dezarmanta, ca sunt anumiti turisti carorar le lipsesc cu desavarsire cei 7 ani de acasa, si le trebuiesc amintite lucruri care altfel sunt banale.

Deci va rog eu, daca le calcati pragul, aduceti si cei 7 ani cu voi, oamenii acestia ii merita cu prisosinta! Sunt atat de muncitori si deschisi la suflet, ca ma intreb cum de or rezista in felul acesta, avand in vedere societatea care mie mi se pare ca se degradeaza din ce in ce mai mult, iar munca, onestitatea, coloana vertebrala sunt valori care se pierd, locul lor fiind luat de mitocanie si avaritie.

Aici gasiti o Familie, si mi se pare normal sa va comportati, fata de ei, si fata de proprietatile ce le apartin, cu acceasi consideratie, cu care va ingrijiti de propria casa, sa lasati loc de "buna ziua" la plecare.
Oamenii acestia (Domnul Emil si Doamna Vasilica, plus Elena) chiar robotesc toata ziua, nu stau nici o secunda, de dimineata de la 6 pana seara dupa 23. Mereu sunt cu zambetul pe buze, te intreaba ce mai faci, cum te simti, mangaie cate un copil pe cap, iti rezolva orice doleanta in cel mai scurt timp posibil, stau de povesti pe seara, dupa ce-si mai trag si ei sufletul, si au enorm de multe de povestit.

Am rugat-o, pe Doamna (care umbla mai tot timpul desculta prin curte, ca toti copiii de pe aici), sa citeasca acest text, cu putin timp inainte sa plecam (dar pe cand inca era departe de a fi finisat si bibilit, era mai mult ... tehnic). Sa faca completari si sa ma lamureasca in anumite privinte. Singurul lucru pe care l-am scos de la dansa a fost ca nu-i place denumirea de "patron" :)
Am fost rugata sa fiu cat mai onesta in descriere, pentru ca vor sa-si stie mai ales minusurile, pentru a incerca sa le remedieze.

Revenim la descrierea spatiului, cu partea stanga a curtii:

Pe stanga, la strada, dupa ce se termina "conacul", se continua cu inca un set de 4-5 odai varuite frumos in alb, in doua din acestea stam noi.

Camping Hacienda - 2 Mai
La fel de simple ca cele de pe partea dreapta. Nu veniti cu foarte multe bagaje de tinut in camere deoarece nu este spatiu foarte mult de depozitare, incap cam doua genti de voiaj si ceva maruntisuri, nu sunt dulapuri sau sertare.

Dupa aceste camere, este "foisorul", racoros, din lemn sanatos, generos, cu mese, zona de gratar, TV.
"Decoratiunile" sunt extrem de simpatice, presupun ca nici iarna nu stau deloc ci se gandesc/manufactureaza chestii care sa imbunatateasca si cel mai mic aspect. Eu am venit la interval de 2-3 ani si imbunatatirile sunt mai mult decat vizibile.
Camping Hacienda - 2 Mai
Camping Hacienda - 2 Mai
Se mai gaseste inca un foisor, pe la mijlocul curtii, in zona de camping.

Camping Hacienda - 2 Mai
In spatele foisorului, sub pomi umbrosi, se afla un loc de joaca, de 2X2m, cu nisip din belsug, o casuta din plastic, un tobogan micut si multe jucarele de nisip.

Camping Hacienda - 2 Mai
Pe mijlocul curtii, in perimetrul descris pana acum, se afla nenumarate zone verzi, mai mari sau mai mici, ghivece cu plante de tot felul, mirosul de "mana Maicii Domnului" m-a invaluit de cum am intrat in curte prima data.
Camping Hacienda - 2 Mai

Camping Hacienda - 2 Mai
Gasiti tot felul de detalii placute ochiului, unele mai vizibile, altele mai ascunse: pietre folosite in diverse scopuri, corpuri de iluminat cu mini-panouri solare, scoici si melci insirati pe tot felul de "ate" si atarnate printre verdeata.


Camping Hacienda - 2 Mai
Pentru copiii a fost o desfatare continua sa descopere tot felul de minunatii pe aici. Pe unde nu te astepti, mai vezi o ancora, o casca, o masina veche de cusut, un dovleac uscat, tablouri simple, masti, felinare, cuburi de pasari mici :) (le-au descoperit copiii - acestea nu cred ca au fost "plantate" de gazde).
Camping Hacienda - 2 Mai

Camping Hacienda - 2 Mai
Este plin de flori colorate si parfumate, impletituri din deversi arbusti, vita-de-vie sau sfoara din canepa. Mobilierul de gradina este ingrijit, simplu, fara repros.

Sper ca inca nu ati ametit, ca mai avem :)

Hai sa facem o scurta pauza, sa-mi mai sortez si eu pozele, mai am o multime, revin cu partea de campare, vom merge impreuna pe aleea aceasta :)


2 comentarii:

  1. Marea cam cat de departe este? Daca am vrea sa mergem acolo trebuie rezervare facuta din timp,nu? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Marea este la mai putin de 200m (zona cu dig dinspre santierul naval) dupa ce iesi din curtea Campingului, prin spate, pe la zona de campare (aleea lunga). Este o strada asfaltata care duce pe dig sau se ramifica paralel cu plaja (neasfaltat, nisip fff fin), prin spatele Campingului de pe plaja.
      O sa pun o poza cu bulina de pe Wikimapia, sa vezi exact localizarea pe harta si sa poti masura singura.

      Plaja este foarte placuta, lata, nisip fin, este un "deal" f frumos amenajat la intrarea pe plaja.
      Revin si cu detalii de acest gen, dupa ce termin partea cu camparea.

      Ar fi bine de sunat cu cateva zile inainte, mai ales daca mergeti in week-end, vineri seara avea deja cam ocupate toate camerele si parcarea, dar atmosfera era f ok, nu era vanzoleala.

      Ștergere