joi, 28 iunie 2012

Roti bune si roti rele


Astazi de dimineata m-am intanit cu un vecin. Era in jur de ora 10, eu eram cu copiii de mana, spre piata, dumnealui venea din oras. Dusese la service masina familiala, se intorcea din centrul orasului (cam 2km), era pe role. In iarna, era "vioara I" pe "patinoarul" de pe lacul din centrul orasului.
In restul timpului se deplaseaza majoritar cu bicicleta.

Are in jur de 70 de ani :)

Este nelipsit de la reprezentatiile saptamanela ale Filarmonicii (acum au intrat in vacanta :( ), iar cand nu face treaba prin curte, il vad la umbra, pe hamac, cu vreo carte in mana.

Tot respectul Dl T.!



Ieri dimineata iesisem cu copii in oras, fiecare pe bicicleta lui.
La trecerea de pietoni, ei pe biciclete, eu intre ei, cu cate o mana pe fiecare.
Asteptam, se opreste masina de pe prima banda, se opresc si masinile din sensul opus, traversam jumatate din prima banda, de pe banda a doua vine in viteza, o masina luxoasa neagra, care trece prin fata noastra.
Parca a schitat un usor gest de a ocoli (cu riscul de a intra in masina de pe sensul opus).

Nu stiu care dintre cei care au asistat la faza, a inghetat mai tare!
Oare a invatat cineva ceva din asta?

Copiii nu au realizat nimic.
I-am explicat fetei, mai tarziu, ce era sa se intample, si am folosit exemplul, in mai multe ocazii, cand isi cerea scuze ca a gresit ceva, accentuaind ca scuzele nu repara intotdeauna, trebuie sa fim mai atenti.
Pe tati nu l-ar fi ajutat cu nimic scuzele soferului respectiv, daca ne-ar fi spulberat. 

Stiu ca exagerez din dorinta de a o face mai constienta de mediul inconjurator, dar trebuie sa fie, nu am mare incredre in diverse divinitati, ea trebuie sa aibe grija de ea, nimeni nu o face in locul ei.
Trebuie sa stiu asta, altfel o iau razna gandinu-ma ce se poate intampla, in fiecare secunda de neatentie.

Aveti grija de voi, si de cei pe care ii iubiti!

3 comentarii:

  1. Si noua ni s-a intamplat asta, cred ca in jur de acu doi ani (Emmy era bebelus, in carucior inca), iar soferul i-a "sters" jacheta lui Robbie. O faza din asta te lasa cu sechele pe viata daca esti mama, cel putin eu una am niste viziuni ingrozitoare cand ajung la vreo intersectie cu copiii (mai ales la ACEA intersectie)... Bine ca n-a fost nimic, dar imi pare rau ca a trebuit sa treceti prin socul asta. Macar copiii n-au ramas traumatizati. Si Robbie era destul de mic, dar mi-a spus ca "l-a muscat" masina... deci a percutat cat de cat.
    Sa ne fereasca Dumnezeu de rele pe toti!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca ai scris pe blog despre treaba aia, parca imi amintesc ceva, m-am cutremurat ... Si despre treaba cu calcat ratustele (protejate de lege in Canada)imi amintesc.
    Sunt tot felul de oameni pe lume, deasta zic, nimeni nu-ti pazeste spatele, singur trebuie sa te inveti sa-ti porti de grija.

    RăspundețiȘtergere
  3. ... :( din pacate, sunt multi soferi inconstienti....

    RăspundețiȘtergere